måndag 10 januari 2011

Salt kan döda jäst!

Jorå, på söndan skulle vi ha finfrämmande över på fika. Bäst att göra sig till tänkte jag, och improviserade ihop en deg som skulle generera det mest fantastiska brödet - ever!
efter en timmes jäsning hade intet hänt : (
jag värmde de sista frallorna (hembakta och mycket goda) från frysen i ugnen länge på 50grader, så de blev som nya och gästerna och jag var belåtna.

efter sju timmar såg degen ut såhär! knappt dubbel storlek. men hallå, nån måtta får det va!

så jag bakade ut till ganska platta bröd, som nog kan vara goda.

i ugnen svällde bröden på plåt nr 2 upp ganska bra, första plåten inte, men det luktade gott. Jag o J tog två var till kvällsfika (en från varje plåt) och på första tuggan kände jag boven. Salt! Det var ganska gott, men när har en macka smakat salt. klart obra! men nu vet jag det. SALTA INTE EFTER BEHAG!

Som tur var hade jag också laddat upp med Hartls smarriga morotskaka till söndagens fika, och den föll oss alla i smaken!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar